‘Een windpark dat brede steun vindt in de gemeenschap is een positieve stap richting een meer duurzame toekomst.

Windpark ZeBra

2023-heden

In de Anna-Maria Polder op de grens van Zeeland en Brabant wordt windpark ZeBra (Zeeland-Brabant) ontwikkeld. Hier worden enkele kleine windturbines vervangen door meer en grotere windturbines. Hierdoor zal er meer duurzame energie opgewekt gaan worden. Met de toevoeging van de windturbines van Windpark ZeBra wordt er weer een stap in de gezet voor het behalen van de doelen voor de energietransitie.

Omniplanners Broannan Noordzij en Joos de Bakker zijn als omgevingsmanagers verantwoordelijk voor het uitzetten en begeleiden van de benodigde onderzoeken. Hiernaast zijn zij mede verantwoordelijk voor het aanvragen van de vergunningen, het doen van de meldingen en het contact hierover met het bevoegd gezag. Joos en Broannan ontzorgen hun opdrachtgevers door het maken van duidelijke afspraken, proactief zaken op te pakken en door vooruit te werken. Dit wordt gedaan vanuit kennis, ervaring en voortschrijdend inzicht.

Broannan heeft tijdens zijn studie meerdere malen onderzoek gedaan naar windenergie projecten en hoe deze succesvol uitgevoerd kunnen worden. Dit project is voor hem een mooie kans om dit nu in de praktijk toe te passen. Joos heeft aan diverse windparken gewerkt. Hij vindt het leuk om Broannan op weg te helpen en op deze manier zijn ervaring en kennis in te zetten.

Betrokken Omniplanner(s)

Project- en procesmanager
Projectmanager