“Het gebied rond de Willemsluizen is tijdelijk in gebruik met activiteiten voor en door de buurt onder de naam ‘Buurthaven’.”

Tijdelijke inrichting Sixhaven – Willemsluizengebied

2021-heden

Sixhaven, het gebied rond de Willemsluizen blijft voorlopig groen. Het college van B&W heeft in mei 2021 besloten de plannen voor metrostation Sixhaven en de grotere gebiedsontwikkeling stil te leggen. Momenteel is het gebied rond de Willemsluizen tijdelijk in gebruik met activiteiten voor en door de buurt onder de naam ‘Buurthaven’. Zo is er een moestuin, een hondenspeeltuin, een kindertimmerwerkplaats en een ‘Gallische tafel’, een grote halfronde tafel waaraan bewoners elkaar kunnen ontmoeten. Om deze tijdelijke activiteiten mogelijk te maken heeft de gemeente het gebied minimaal ingericht. Nu de plannen voorlopig niet doorgaan, kan de gemeente samen met de buurt de inrichting van het gebied verder vormgeven.

Omniplanner Arne Kempers is als projectmanager betrokken bij de tijdelijke ontwikkeling voor het Willemsluizen gebied. Arne begeleidt de tijdelijke inrichting die op korte termijn tot uitvoering moeten komen. In het bijzonder aandacht voor het samen stad maken met de buurt. De tijdelijke inrichting is sterk afhankelijk van de wensen en ideeën van de bewoners hierover.

Betrokken Omniplanner(s) bij Tijdelijke inrichting Sixhaven – Willemsluizengebied

php
Omgevings- en projectmanager
php
Projectmanager
php
Projectmanager
php
Projectmanager