‘In het Noorderkwartier komen enkele honderden woningen en is er plek voor creatieve industrie, de ICT-sector en de culturele sector.’

Energietransitie Noordkwartier Zwolle

2022-2023

Als onderdeel van het ontwikkelprogramma voor het stadcentrum in Zwolle gaat het gebied rondom de grachtengordel op de schop. Onderdeel hiervan is de herontwikkeling van het ‘Noorderkwartier’. In deze wijk moet er meer ruimte komen voor groen en recreatie. Daarnaast zal de auto ruimte moeten maken voor voetgangers en fietsers. In het Noorderkwartier komen enkele honderden woningen en is er plek voor de creatieve industrie, de ICT-sector en de culturele sector.

Omniplanner Broannan Noordzij werkt als adviseur energietransitie aan dit project om de eerste stappen te zetten richting het gasvrij en energieneutraal maken van de stad, een ambitie die de gemeente Zwolle heeft voor 2040. Broannan doet dit door samen te werken met de verschillende adviseurs vanuit de gemeente en de stakeholders in het projectgebied. Er wordt in deze samenwerking gezocht naar oplossingen die passen binnen de kaders van de gemeente, die aansluiten bij de wensen van de stakeholders en die passen binnen de kenmerken van het projectgebied.

Betrokken Omniplanner(s) bij Energietransitie Noorderkwartier Zwolle

Projectmanager