(Binnen)stedelijke ontwikkeling Leefbaarheid Mobiliteit Openbare ruimte en groen Stakeholderanalyse en – management
De opgaven die liggen in de stedelijke en regionale planning (milieu, mobiliteit, landschapsinrichting, energie(transitie), infrastructuur en sociaaleconomische ruimte) zijn zo overweldigend dat je soms niet weet waar te beginnen. Onlangs las ik het boek van Tom Middendorp, Klimaat Generaal: Bouwen aan weerbaarheid. Dat heeft een diepe indruk op mij achtergelaten. In dit boek besprak hij opvattingen van wetenschappers en vakspecialisten over de enorme vraagstukken waar de samenleving voor staat ten opzichte van klimaatverandering.
De kernboodschap die mij is bijgebleven is: Denk groot, begin klein, maar begin ergens. Door ‘gewoon’ ergens te beginnen in een project, kan ik verschil maken, ook als het gaat om grote opgaven. Een positieve bijdrage leveren aan de opgaves van deze tijd, hoe klein de bijdragen ogenschijnlijk ook zijn, bieden vooruitgang. Dit geeft mij een enorme drijfveer. Binnen het omgevingsmanagement wil ik ervoor zorgen dat de maatschappelijke opgaven die mij na aan het hart liggen op een ‘juiste’ manier worden uitgevoerd. Dit probeer ik te doen door rekenschap te geven aan de al bestaande omgeving, waar vaak veel van gevraagd wordt. De ‘omgeving’ heb je in Nederland immers nodig om stappen te kunnen zetten naar een oplossing.
In mijn vrije tijd geniet ik van verschillende activiteiten die mij energie geven. Ik hou van motorrijden, waarbij ik de vrijheid van de open weg ervaar. Reizen is een andere passie van mij: het ontdekken van nieuwe plaatsen en culturen verrijkt mijn leven. Fotografie helpt me om deze momenten vast te leggen en te koesteren. Daarnaast sport ik graag, vooral in de sportschool.