“Door interne processen rondom woningbouw te standaardiseren en het bieden van overzicht, ontlast Sander de opdrachtgever.”

Woningbouwopgave Berkelland

2022-2023

De gemeente Berkelland heeft in het verleden vanwege onvoldoende vraag een streep gezet door veel woningbouwplannen. Deze situatie is veranderd waardoor er sinds een paar jaar weer volop wordt ingezet op verdere opschaling van het aantal woningbouwplannen. Om de doorstroming te bevorderen moet daarnaast de bestaande woningvoorraad beter benut worden.

In het kader van deze woonopgave werkt Omniplanner Sander Drost als gestructureerde projectmanager aan meerdere woningbouwplannen op transformatie- en inbreidingslocaties. Hij is verantwoordelijk voor de aansturing van het projectteam en het voeren van onderhandelingen met ontwikkelaars.

Daarnaast adviseert hij de Beleidsadviseur Wonen bij het opstellen van beleid en om meer regie te krijgen op de woningbouwopgave. Door interne processen rondom woningbouw te standaardiseren en het bieden van overzicht ontlast hij de opdrachtgever. Sander is verantwoordelijk voor het opstellen van strategische verkenningen voor woningbouw per kern. Hierin wordt prioritering in projecten aangebracht en aangesloten bij de ambitie van het Rijk rondom de woningbouwversnelling.

Betrokken Omniplanner(s) bij Woningbouwopgave Berkelland

php
Projectmanager