“Museum Kranenburgh in Bergen heeft hoge ambities.”

Uitbreiding Museum Kranenburgh Bergen

2022-heden

Museum Kranenburgh in Bergen heeft hoge ambities. Niet alleen nationale naamsbekendheid maar zelfs internationaal wil het museum meer aan de weg timmeren.
De huidige tentoonstelling ‘Roaring Twenties’ is daar een goed voorbeeld van. Mooie beelden van roerige tijden door de ogen van kunstenaars, modeontwerpers en designers – honderd jaar geleden en vandaag.
Belangrijke voorwaarde om meer bekendheid te krijgen is uitbreiding van het museum met een depotruimte waar de eigen collectie onder de juiste omstandigheden en veilig kan worden ondergebracht en tevens kunst items van andere musea en eigenaren voor nieuwe tentoonstellingen tijdelijk kan worden ondergebracht.

Omniplanner Menno Schermer is in opdracht van de Gemeente Bergen projectleider voor de realisatie van het nieuwe museumdepot. Samen met de specialisten van museum Kranenburgh, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en ambtelijk vanuit De BUCH-samenwerking worden de plannen voor het nieuwe museumdepot opgesteld en uitgevoerd. Naar verwachting zal het museumdepot in 2025 worden opgeleverd en in gebruik genomen.

Betrokken Omniplanner(s) bij Uitbreiding Museum Kranenburgh Bergen

php
Programma- en Projectmanager