“Bij dit project, op een complexe locatie, waarbij er meerdere samenwerkende partijen zijn, is timing een belangrijke uitdaging.”

Tramremise Den Haag

2023-heden

Den Haag groeit als stad en het OV groeit mee. De ontwikkeling van nieuwe woningen en bedrijvigheid betekent een toename in het woon-werkverkeer. De bekende, maar verouderde, rood-beige trams zijn niet in staat om de huidige passagiersstromen te vervoeren. Nieuwe, langere en bredere trams zijn onderweg die wel voldoen aan de wensen en eisen voor Den Haag. Deze nieuwe trams zijn te lang voor de bestaande stallingsruimtes, daarom is er vraag naar een nieuwe tramremise.

Omniplanner Nils Ottevanger draagt als projectmanager vanuit de gemeente Den Haag bij aan de bouw van deze nieuwe tramremise op de GAVI-kavel. Deze kavel is gelegen bij het Prins Clausplein, tegenover het ADO-stadion, naast de A12. De bouw van deze remise is een samenwerking tussen de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de gemeente Den Haag en HTM. Bij dit project, op een complexe locatie, waarbij er meerdere samenwerkende partijen zijn, is timing een belangrijke uitdaging. Als ervaren projectmanager zorgt Nils ervoor dat iedereen het juiste werk doet op het juiste moment.

Betrokken Omniplanner(s)

Programma- en Projectmanager