‘De ondergrondse 110 kV-verbinding is al ruim 50 jaar oud en was daarom met spoed aan vervanging toe. ’

Spoedvervanging 110kV Emmen

2021

Afgelopen winter viel de helft van de bestaande hoogspanningsverbinding met Getec Park.Emmen blijvend uit. De ondergrondse 110 kV-verbinding is al ruim 50 jaar oud en was daarom met spoed aan vervanging toe. Deze hoogspanningsverbinding is cruciaal voor het grootste bedrijventerrein van Noord-Nederland.

In maart is gelijktijdig begonnen met alle voorbereidingen zoals bureau- & veldonderzoek, tracering, participatie en besluitvorming. Door deze voortvarende start kon begin mei al gestart worden met de aanleg van de 2 kilometer lange hoogspanningsverbinding. Begin juli is de nieuwe hoogspanningsverbinding in bedrijf gegaan.

Vanuit Omniplan is een omgevingsmanager betrokken. De omgevingsmanager was in het spoedproject verantwoordelijk voor de participatieaanpak, publieke besluitvorming, communicatie en medeverantwoordelijk voor de tracering en de benodigde onderzoeken.

De hoogspanningsverbinding is aangelegd en aangesloten in 3 maanden, zonder weerstand of juridische procedures. Het gewenste resultaat is zo snel bereikt door zo snel mogelijk alle belanghebbenden te betrekken bij de nut en noodzaak.

Betrokken Omniplanner(s) bij Spoedvervanging 110kV Emmen