‘De fiets heeft een steeds belangrijkere plek in de stedelijke mobiliteit.’

Ruim baan voor de Fiets in Den Haag

2024-heden

De gemeente Den Haag zet in op een netwerk van snelle, comfortabele en veilige fietsroutes. Zowel in de stad als regionaal. De gemeente wil zorgen voor genoeg en goede fietsenstallingen en inwoners en bezoekers moeten hun fiets makkelijk kunnen parkeren bij belangrijke plekken in de stad, bij stations en in woonbuurten. Bij het aanleggen van fietsroutes en herinrichtingen is veiligheid voor fietsers het uitgangspunt. Den Haag kiest voor een verkeersveilige infrastructuur én voor gedragsbeïnvloeding.

Kristel werkt binnen programma Fiets als algemeen project/programmamanager. Met haar brede kennis van projectmanagement met een bewezen ervaring in bestuurlijk complexe organisaties is zij de juiste persoon voor dit programma. Ze stuurt het IPM-team integraal aan en organiseert en bewaakt daarbij de onderlinge raakvlakken. Ze schept de condities die de dagelijkse teamprestaties verbeteren. Blokkades op doorlooptijden en kwaliteit en onderlinge samenwerking probeert ze weg te nemen. Zo bewaakt zij de activiteiten van het programmateam en de onderliggende projectteams en vormt de schakel tussen het IPM-team en de opdrachtgever van programma Fiets.

Fietsen draagt bij aan een gezonde levensstijl, fietsers stoten geen schadelijke gassen uit en meer fietsen draagt bij aan de energietransitie. De fiets krijgt een steeds belangrijke plek in de stedelijke mobiliteit. Een reden voor Kristel om onderdeel te zijn van dit programma. De gemeente Den Haag maakt ook nog eens vernieuwend beleid, zodat ook mensen voor wie fietsen minder vanzelfsprekend is, kiezen voor de fiets als vervoermiddel. Kristel vindt het leuk en waardevol om daar met een zeer gemotiveerd team aan te kunnen bijdragen.

Voor meer informatie over Programma Fiets van gemeente Den Haag lees hier meer.

Betrokken Omniplanner(s) bij Ruim baan voor de Fiets in Den Haag

php
Programma-, proces-, en projectmanager