‘Het is mooi om te zien hoe ideeën ontstaan achter de laptop en uitgroeien tot iets concreets waar iedereen achter staat.

Regionaal werken en opleiden in de zorg – regio Amstelland-de Meerlanden

2023-heden

De zorgsector kampt met urgente problemen op de arbeidsmarkt. Werknemerstekorten nemen toe en potentiële medewerkers stromen uit naar andere sectoren. Tegelijkertijd stijgt de vraag naar zorg door de toenemende vergrijzing. Daarom slaan zorgaanbieders in de regio’s Amstelland en de Meerlanden de handen ineen om de kwaliteit van het zorgaanbod te waarborgen. Om potentiële medewerkers te behouden in de zorgsector gaan zij gezamenlijk mensen opleiden en goed werkgeverschap organiseren. Het uiteindelijke doel is om een digitaal platform op te zette. Hierop kunnen huidige en potentiële medewerkers opleidingen vinden, of kunnen zij doorstromen naar andere werkgevers binnen deze regio.

Omniplanner Yannick Hendrix doet marktonderzoek naar huidige samenwerkingsinitiatieven om ideeën voor deze samenwerking te bedenken. Daarnaast ondersteunt hij de programmanager bij de behoefteanalyse van zorgaanbieders en werkt hij ideeën uit tot concrete voorstellen voor de samenwerking. Yannick heeft het talent om out-of-the-box te denken en is sociaal vaardig, zo krijgt hij zorgaanbieders op één lijn. De kunst om tot samenwerking te komen ligt in het verbinden van mensen, het denken vanuit het belang van de zorgaanbieder en om gehoor te geven aan deze wensen.

Betrokken Omniplanner(s)

Projectmanager