‘We vinden het een leuke uitdaging om te werken aan een politiek gevoelig onderwerp als opvang en huisvesting van aandachtsgroepen.’

Realisatie opvanglocatie Broekakkers

2023-heden

Er is een groot tekort aan opvanglocaties voor aandachtsgroepen. Het Centraal Opvangorgaan Asielzoekers (COA) is voortdurend bezig met het verwerven van nieuwe locaties en het realiseren van opvangplekken. Het COA heeft bij de gemeente Bergen aangegeven dat groepsaccommodatie Broekakkers in Egmond-Binnen een geschikte locatie is voor de tijdelijke opvang van alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv’s). Na de periode waarin de amv’s worden opgevangen door het COA, komt Broekakkers beschikbaar voor de gemeente Bergen en kunnen mogelijk andere aandachtsgroepen worden gehuisvest.

Vanuit Omniplan vervullen Menno Schermer en Isabel Kuipers de rollen van strategisch projectleider en junior projectleider. Beide Omniplanners hebben al ervaring met de huisvesting en opvang van aandachtsgroepen binnen de BUCH-gemeenten. Voor dit project weten zij dus al precies welke paden zij moeten bewandelen.

Menno en Isabel zorgen voor de coördinatie tussen de gemeente en het COA. Ook zijn zij het aanspreekpunt voor het COA en de eigenaresse van de groepsaccomodatie. Daarnaast onderzoeken zij mogelijkheden voor de opvang van de andere aandachtsgroepen. Vanwege de verschillen tussen de aandachtsgroepen en de daarbij behorende regels is dit een uitdagend proces. Maar Isabel en Menno werken graag aan deze leuke en interessante uitdaging en vinden het fijn om bij te dragen aan zo’n actueel en maatschappelijk relevant thema.

Wil je meer lezen over de realisatie van opvanglocatie Broekakkers? Kijk dan op de website van de gemeente Bergen.

Betrokken Omniplanner(s) bij Realisatie opvanglocatie Broekakkers

Programma- en Projectmanager
Projectmanager