‘Om de transformatie van de Baanderij wat meer op gang te brengen is er een team van Omniplanners ingeschakeld.’

Programmaplan de Baanderij Leiderdorp

2024-heden

De Baanderij is een bedrijventerrein in Leiderdorp dat getransformeerd zal worden naar een gebied met gemengde functies. Een klein deel van het gebied zal een bedrijventerrein blijven, maar in het grootste gedeelte zullen woningen komen. Om de transformatie wat meer op gang te brengen is er een team van Omniplanners ingeschakeld om een programmaplan te schrijven.

Bernisse Pluim, Henk van Veldhuizen en Sophie Pebesma ontwikkelen voor de gemeente Leiderdorp het programmaplan. Bernisse heeft hierin de rol van projectmanager. Zij schrijft het programmaplan, zorgt dat het is afgestemd met de projectleider van de Baanderij en dat het in lijn is met de visie van de raad. Henk heeft jarenlang ervaring met gebiedstransformaties en treedt op als adviseur. Sophie is als projectondersteuner de helpende hand van Bernisse en Henk. Zij zorgt voor de benodigde informatie en dat alles goed op papier staat.

Het schrijven van een programmaplan voor de Baanderij is interessant voor dit team van Omniplanners omdat er twee opgaven moeten worden gebalanceerd. Namelijk het inlopen van het woningtekort, maar ook het bieden van ruimte voor werken en ondernemen. Als deze twee opgaven goed samenkomen, ontstaat er een mooi, gemengd gebied.

Wil je meer lezen over de transformatie van de Baanderij? Lees dan verder op de website van de gemeente Leiderdorp.

Betrokken Omniplanner(s) bij Programmaplan de Baanderij Leiderdorp

php
Project- en tendermanager
php
Programma- en Projectmanager