“Lelystad staat voor de uitdaging om maar liefst 40.000 woningen te realiseren!”

Lelystad Zuid

2022-heden

Lelystad Next Level! Lelystad wordt een (economisch) aantrekkelijke stad met een sociaal sterke en duurzame samenleving. Een stad waarin jongeren hun talenten ontwikkelen en waarin ouderen lang bij de samenleving betrokken blijven en waardig oud worden. Een stad waar nieuwe én huidige bewoners prettig wonen, werken en ondernemen. En bovendien een stad waar genoeg ruimte is voor recreatie en natuurbeleving.

Lelystad staat voor de uitdaging om maar liefst 40.000 woningen te realiseren! De centrale ligging van Lelystad, de steeds betere ontsluitingen, de aantrekkende economie, en de booming business geven Lelystad legio kansen. Lelystad wil die kansen benutten: in het centrum, aan de kust en aan de zuidkant. Lelystad is de hoofdstad van de nieuwe natuur en werkt aan spraakmakende projecten.

Aan de zuidkant van Lelystad, vlakbij de kust en Hollandse Hout verrijst een compleet nieuw stadsdeel van 10.000-16.000 woningen & voorzieningen. Samen met het Rijksvastgoedbedrijf en straks vele marktpartijen wordt dit een geweldig nieuw stuk stad, de Lelystadse samenleving breidt uit.

Omniplanner Marije Spithoven geeft invulling aan de rol van gebiedsmanager Lelystad Zuid met als focus Warande 2.0. Eerste stappen voor dit gebied zijn het komen tot een (financieel) haalbaar masterplan en een samenwerking met het Rijksvastgoedbedrijf.

Betrokken Omniplanner(s)

Programma- en Projectmanager
Projectmanager