Omniplan

 ‘Om draagvlak voor de plannen te krijgen, wordt er veel tijd gestoken in het raadplegen van de buurt. Max draagt hier graag aan bij.’

Gebiedsontwikkeling Reigersbos

2023-heden

Reigersbos is een ontwikkelbuurt in stadsdeel Zuidoost en maakt deel uit van Gaasperdam. De komende jaren wordt Reigersbos stap voor stap vernieuwd. Het centrum van Reigersbos is namelijk aangewezen als locatie voor de bouw van nieuwe woningen. In totaal zullen hier ongeveer 700 nieuwe woningen komen, zal de openbare ruimte in het centrumgebied worden opgeknapt en komen er nieuwe maatschappelijke voorzieningen bij.

Omniplanner Max Stoffels ondersteunt het projectteam bij de communicatie-activiteiten en participatietrajecten die in Reigersbos lopen voor de gebiedsontwikkeling. Dit doet hij op zowel organisatorisch als inhoudelijk vlak. Max organiseert bijvoorbeeld bijeenkomsten, stelt uitnodigingen op en schrijft nieuwsbrieven. Hiernaast denkt hij mee over de inhoud van bijeenkomsten en hoe ze bewoners het best kunnen bereiken. Dit doe hij bijvoorbeeld op het gebied van openbare ruimte, groen en parkeren. Deze thema’s zijn namelijk heel belangrijk in Reigersbos.

Daarnaast heeft Max ook een coördinerende rol op het gebied van participatie. Er vinden regelmatig bijeenkomsten plaats over de nieuwbouwplannen en andere ontwikkelingen in de buurt. Doordat Max deze bijeenkomsten en de communicatie naar de buurt in de gaten houdt, zorgt hij ervoor dat activiteiten elkaar niet in de weg lopen. Verder werkt Max met een groep aan het traject maatschappelijke voorzieningen. Samen werken ze naar een voorkeurslocatie en een programma van eisen toe, voor een nieuwe plek voor maatschappelijke voorzieningen in de buurt.

Om draagvlak voor de plannen te krijgen, wordt er veel tijd gestoken in het raadplegen van de buurt. Max draagt hier graag aan bij. Hij vindt het namelijk belangrijk dat er naar bewoners wordt geluisterd en dat er veel mensen betrokken zijn bij de ontwikkelingen in hun buurt. Het leukste aan het werken aan dit project vindt Max het contact met de buurt, de diversiteit in werkzaamheden en het verbeteren van mensen hun leefomgeving.

Betrokken Omniplanner(s) bij gebiedsontwikkeling Reigersbos

php
Omgevings- en projectmanager