Evenementen

02

nov

Locatie
Bollenhofsestraat 138A
Utrecht

Wanneer
2 november 2023
Inloop 15.00
Start programma 15.30
Netwerkborrel 17.45

Voor wie
Young Professionals
in het ruimtelijke domein

Aanmelden
Inschrijvingen zijn gesloten

Young Professional Event: AI in gebiedsontwikkeling

Ben jij een young professional en ben je geïnteresseerd in gebiedsontwikkeling? Dan is onze inspirerende netwerkbijeenkomst over AI in gebiedsontwikkeling iets voor jou. Omniplan nodigt jou van harte uit om naar ons evenement te komen op donderdag 2 november 2023! Kom meer te weten over wat AI kan betekenen voor steden en welke concrete ideeën nu al worden toegepast in de gebouwde omgeving.

Smart cities, algoritmes en Big Data. Iedereen kent deze termen. Maar wat als al deze termen samenkomen? Wat betekent dit voor gebiedsontwikkeling? Al jarenlang zijn er hooggespannen verwachtingen voor een grote doorbraak op het gebied van AI in gebiedsontwikkeling, maar over welke grote veranderingen hebben we het hier en hoe realistisch zijn deze verwachtingen? Wat betekent dit voor ons werk nu, maar ook in de toekomst?

Programma

 • 15:00 – 15:30: Inloop
 • 15:30 – 15:50: Aanvang programma
  Welkom door Jasper Schaap en introductie door organisatie
 • 15:50 – 16:15: Presentatie Rick Titulaer (Arup) en Maikel Super (Koschuch Architects) 
  Over o.a. de rol die AI kan spelen in gebiedsontwikkeling (nu en in de toekomst), hoe organisaties in kunnen spelen op trends op het gebied van AI en hoe AI is toegepast bij het ontwerpproces van het gebouw Elements in Amsterdam.
 • 16:15 – 16:45: Hans Nouwens (gemeente Breda) 
  Hans zal een aantal concrete voorbeelden geven over de inzet van AI in gebiedsontwikkelingsprojecten in de stad Breda.
 • 16:45 – 17:00: Koffiepauze
 • 17:00 – 17:30: Presentatie Mathijs Dewaele (Gemeente Oostende, België) 
  Mathijs gaat meer vertellen over hoe onze zuiderburen AI hebben toegepast in hun gebiedsontwikkelingen en hoe zij dat hebben ervaren.
 • 17:30 – 18:45: Afsluiting en netwerkborrel

Lijken deze presentaties je interessant en heb jij altijd al meer willen weten over dit thema? Kom naar het evenement, stel je vragen aan onze experts en spreek hierover met de andere young professionals tijdens onze netwerkborrel.