“Bijzonder aan Windpark Zeewolde is dat deze mogelijk is gemaakt door een samenwerking van meer dan 90% van alle eigenaren in het gebied”

Planvorming windpark Zeewolde

2019-2023

Windpark Zeewolde is een van de grootste windparken op land in Nederland. Het betreft een project waarbij 220 bestaande windturbines vervangen worden door 91 nieuwe turbines. Hiermee wordt 2,5 keer zo veel stroom opgewekt. Bijzonder aan Windpark Zeewolde is dat deze mogelijk is gemaakt door een collectief dat bestaat uit meer dan 90% van alle bewoners, grondeigenaren en  gebruikers in het gebied.

Namens Omniplan heeft Joos de Bakker de planvorming begeleid en de afstemming met alle andere projecten in en om het projectgebied van circa 300 km2 verzorgd. Er is bijvoorbeeld een grote woningbouwopgave die ingepast moet worden zonder dat dit tot (grote) stilstand van de turbines mag leiden. Het uiteindelijke resultaat is dat het Windpark op tijd operationeel is en weinig stilstand kent en het mogelijk maken van andere ruimtelijke ontwikkelingen in het gebied.

Joos is niet de enige Omniplanner die aan windpark Zeewolde heeft gewerkt. Lees hier wat Omniplanner Martijn Haman nu doet bij dit project.

Betrokken Omniplanner(s) bij Planvorming windpark Zeewolde

php
Omgevings-, project- en procesmanager